Какъв козунак ще си вземете, варненци? Бутиков или обикновен? Ето какво ви очаква | ||||||
| ||||||
"Тази година няма да има променени цени, тъй като основните суровини, с които работим, не са се променили ценово, има само промяна в труда на работниците ни, но това няма да се отрази върху крайната цена. Обикновеният козунак от 400 грама ще струва около 2,70 лв. Козунакът с пълнеж ще е на цена около 4 лева, а козуначените рула на стойност 3,50 - 3,80 лв. Има и един бутиков козунак с краве масло, който ще струва около 7 лева. Забелязах тази година на пазара козунак, който не се прави с мая, а със закваска. При него технологията е трудна и продължителна, отнема около 10 -12 часа и цената му ще е около 10 лв. за 400 гр. Козунаците от козуначен микс, които струват между 1 лв. и 1,50 лв. ще бъдат доста предпочитани. В производството им обаче се влага съдържание с доста химия и много Е-та. Добре е, че вече производителите са задължени да изписват продуктите и хората могат да преценят сами дали искат да консумират такъв козунак.", каза Иво Бонев. Той обясни, че козунакът е познат у нас от около 100 години и вече варненци го консумират не само по Великден. "Не ни изземвайте професията и оставете на професионалистите да си свършат работата и да ви приготвят козунаците", призова Иво Бонев по повод желанието на много хора сами да си приготвят козунака. Какво още каза експертът вижте във видеото! |
Още по темата: | общо новини по темата: 47 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница |