Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
“Паркинги и гаражи” ЕАД иска 45 лв. на месец за паркомясто
Автор: Екип Varna24.bg 09:08 / 23.02.2009Коментари ()1208
"Паркинги и гаражи - Варна" ЕАД няма да отдава обекти под наем. Друга фирма ще стопанисва само един от поверените на дружеството паркинги. Причината е, че договорът за него бил предплатен до края на годината. Както "Черно море" вече съобщи, на последната сесия на Общинския съвет бе взето решение фирмата да експлоатира 11 обекта, които й бяха поверени за срок от 5 години. Става въпрос за паркинги на бул. "Цар Освободител" (при Окръжна болница), на ул. "Александър Дякович", на ул. "Мусала", на ул. "Роза", на ул. "Акад. Андрей Сахаров", на ул. "Младежка", в кв. "Младост". Към новото дружество минават и 4 паркинга в район "Владислав Варненчик". От първоначално планираните 12 обекта на разпореждане на фирмата останаха 11. В последния момент от списъка извадили паркинга на жп гарата. Оказало се, че на един от най-апетитните на пръв поглед обекти има много запазени места. Право на паркоместа там имали и пристанището, и митницата, и Транспортната болница, и самата гара. Останалите 25 - 30 места за паркиране нямало как да бъдат заградени, за да се стопанисват от "Паркинги и гаража", научи "Черно море". От търговското дружество се надяват до края на годината обектите, с които се разпореждат, да се увеличат с още поне 10. Към момента всеки от 11-те паркинга на дружеството разполага със средно 70 - 80 места. Някои от паркингите имат по 50, а други до 120 места. Планира се обектите да бъдат обновени, преди да се предложат на клиенти. Разходите по тази първоначална инвестиция ще се покрият от уставния капитал на дружеството, който е в размер на 50 000 лв.

Намеренията са за всеки от паркингите да бъде осигурена денонощна охрана. Вече се събирали и оферти за застраховка срещу кражба. Вероятно ще се наложи и осигуряването на паник бутони за охранителите. От ръководството на дружеството обмислят и възможността всеки от клиентите на денонощните паркинги да разполага с устройство, което автоматично да вдига съответната бариера. Същевременно обаче цената за услугата ще бъде социално ориентирана. Най-вероятно тя ще бъде от порядъка на 45 лв. на месец. По груби изчисления при 11 паркинга със средно 80 места месечните приходи на "Паркинги и гаражи" биха достигнали близо 40 000 лв.

Дружеството, чийто прокурист е Кирил Еленков, а Поли Стаменова оглавява Управителния съвет, предвижда да стопанисва и бъдещите "сини зони" в града. Според председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов в плановете на фирмата влиза и идеята на терените на обектите евентуално да се строят подземни и надземни паркинги. Това е причината 11-те паркинга да не бъдат включени в капитала на дружеството, а засега да се предоставят само за стопанисване от него.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/Parkingi-i-garazhi-EAD-iska-45-lv-na-mesec-za-parkomyasto-78465
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.