Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Аксаково с бюджет от 10,9 млн. лв.
Автор: Екип Varna24.bg 10:52 / 11.03.2009Коментари ()828
10,9 млн. ще е бюджетът на община Аксаково за тази година. Сумата е по-малка с 3 млн. лв. в сравнение с тази за предходната година. Отчетът на бюджета за 2008 г. е 14 млн. лв, посочиха от местната администрация.

Въпреки сериозния спад в приходната част за тази година, общината планира собствените си приходи за текущата година така, че таксите за ползване на детски градини, ясли, млечна кухня и домашния социален патронаж да останат непроменени.

В бюджетните разчети е планирано подобряване инфраструктурата на Домашния социален патронаж. Заложени са средства за осигуряване дейността на клубовете на пенсионера, както и гарантирането на картите за пътуване с намаление на възрастните хора. Осигурена е издръжката, поддържането и ремонтните дейности по уличното осветление в общината. Предвидено е изграждане и ремонт на църковните храмове в селата Водица, Въглен и Любен Каравелово.

Бюджетът ще поеме и поевтиняването на храната за учениците от ОУ „Св. Климент Охридски" в с. Кичево, които живеят в Центъра за настаняване от семеен тип в същото село.

Независимо от сериозния отстъп в приходната част, който се очертава, общинската администрация на Аксаково и Общинският съвет залагат средства и за стратегическото развитие на общината.

В разчетите за 2009 г. са заложени приоритетни дейностити за финансиране, сред които са разработването на общ устройствен план на общината, както и работни проекти по няколко инфраструктурни задачи. Такива са обходният път на Аксаково, подобряване на водоснабдяването във всички населени места в общината. Проекти ще се правят и за пътищата между селата Климентово и Г. Кантарджиево, както и за разширението на детските градини в общинския център и Игнатиево.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Aksakovo-s-byudzhet-ot-10-9-mln-lv-80738
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.