Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Студентите избират българските приоритети чрез допитване
Автор: Екип Varna24.bg 14:07 / 15.03.2009Коментари ()394
Националните приоритети на България ще имат възможност да определят българските студенти в рамките на допитване, организирано пред големите университети в цялата страна на 18 март. Допитването е част от националната младежка кампания на БСП „ПланБГ 09", която стартира на 14 февруари по време на Втората национална младежка среща на БСП „Запознай ме с вашите ПРИОРИТЕТИ".

Паралелното гласуване на студентите ще тече след 11 ч. пред сградите на най-големите университети в София, Пловдив, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Благоевград и Свищов.

В анкетните карти са изредени 5 приоритета, между които да избират младите хора: „Държавата срещу мутрите и корупцията", „Повече защита за природата", „Инвестиции в образование и наука", „Активна здравна и социална защита", „Модерни пътища и инфраструктура", „Повече защита за българското земеделие". Има и един отворен въпрос, в който може да бъде формулиран друг приоритет.

„Силата на кампанията „ПланБГ09" е, че предизвиква диалог, в който участниците говорят на един и същ език. Младите в БСП питат своите връстници и колеги какво е важно за тях, за да бъде животът им по-добър. Финалното подреждане на приоритетите ще очертае топ-темите за активните млади хора. Очаквам мерки по тези теми да влязат в бъдещата управленска програма на БСП", заяви секретарят на ВС на БСП по младежка политика и взаимодействие с представителите на БСП в местната власт Кирил Добрев.
Целта на кампанията „ПланБГ09" е да популяризира мерките от Плана „Станишев" за ограничаване на негативните ефекти от световната финансова и икономическа криза за България, както и да провокира младите хора да определят националния приоритет, в който държавата да инвестира в дългосрочен план. Част от кампанията са и поредица от дискусии между млади хора за бъдещата национална кауза пред страната, които текат в цялата страна.

От началото на кампанията младежките структури на БСП разпространяват анкети в цялата страна. В Интернет на адрес www.planbg09.com тече паралелно гласуване.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Studentite-izbirat-bulgarskite-prioriteti-chrez-dopitvane-81413
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.