Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министър Тачева ще се срещне със студенти от Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:31 / 23.03.2009Коментари ()455
Министърът на правосъдието Миглена Тачева ще се срещне днес със студентите от Варна, които поискаха промени в Наказателно-процесуалния кодекс.

Студените от морската столица изпратиха писмо до министър Тачева, с което поискаха тежките престъпления да не се разглеждат по съкратената процедура. Министър Тачева заяви, че Комисията по правни въпроси към Народното събрание е коментирала въпроса, свързан със съкратеното съдебно следствие. Предложението на комисията е от тези текстове да отпаднат престъпленията, по които има образувани дела, с които е причинена смърт или тежка телесна повреда, извършени в пияно състояние.

Министър Тачева за пореден път отбеляза, че никога не е добре, когато законодателството се пише под натиск или в съдебната зала се работи под натиск.
Министър Миглена Тачева очаква конструктивен диалог с младите хора, които само преди броени дни изразиха ярка гражданска позиция. На митинг през сградата на Съдебната палата във Варна по време на заседание на Апелативния съд, където се обжалваше ареста на Георги Цветанов, обвинен за убийството на студентката Радостина Евтимова, хиляди студенти и граждани изразиха волята си за промяна в законодателството и повече гаранции за справедливи присъди при тежки престъпления. На срещата на министър Тачева със студентите от Варна се очаква да присъства и ректорът на ИУ проф. Донев.

Срещата ще започне в 10,30 часа, в зала 446, на IV етаж в сградата на университета.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ministur-Tacheva-shte-se-sreshtne-sus-studenti-ot-Varna-82474
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.