Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Данъчни изземат оборота на големи длъжници
Автор: Екип Varna24.bg 18:13 / 23.03.2009Коментари ()1459

(c) Presscenter.bg
Акция по изземане на дневния оборот от касите на обекти с данъчни задължения над 5 000 лв. започнаха служители на Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите във Варна. Проверките се извършват в цялата страна. В морската столица ще продължат до 13 април. Съвместните действия на дирекциите „Контролна дейност" и „Събиране" към приходното ведомство са нов вид проверка, която се въвежда от тази година, обясни Бойка Генова от НАП във Варна.

Първата акция днес бе извършена в търговски комплекс „Одисей - 96". Колко точно са данъчните задължения на обекта, от НАП не коментираха. Със сигурност все пак става въпрос за над 5 000 лв., натрупани за повече от година, каза Христо Милев от прихоната агенция. В случай, че иззетият днес оборот е по-малък от размера на непогасените данъци, се правят следващи проверки до пълното покриване на задължението.

На подобни проверки подлежат и физически лица, които са наемодатели или са си купили луксозни коли. Спрямо тях ще се налагат ограничения при напускането на страната, обясни Теодора Петрова от дирекция „Събиране" в НАП - Варна. По думите й, тези акции ще се извършват съвместно със служители на Икономическа полиция.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Danuchni-izzemat-oborota-na-golemi-dluzhnici-82604
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.