Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Спад в строителството и сделките с недвижими имоти отчитат в община Суворово
Автор: Екип Varna24.bg 15:07 / 24.03.2009Коментари ()510
Намаляват постъпленията от такси за технически услуги, което означава спад в строителството, каза кметът на Суворово Павлин Параскевов, обяснявайки как световната финансова криза се отразява на управляваната от него община. Според Параскевов сделките с недвижими имоти също бележат спад. Безработицата в Община Суворово се е увеличила, но засега в рамките на допустимото, каза още кметът и допълни, че е възможно да има по-сериозно увеличение на броя на безработните през лятото.

Над 2 милиона лева са средствата за одобрени и в процес на изпълнение проекти по оперативни програми, които Община Суворово е предвидила за получаване, съобщи още кметът на града Павлин Параскевов. Над половината от тях са за доизграждане на канализационна мрежа и подмяна на водопроводните мрежи в град Суворово. Общината е спечелила 2 милиона и 74 хиляди лева от други източници на финансиране. Сред тях са 218 хиляди и 31 лева по проект "Красива България", както и 480 хиляди лева за "Домашен социален патронаж".

Източник: радио Варна



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Spad-v-stroitelstvoto-i-sdelkite-s-nedvizhimi-imoti-otchitat-v-obshtina-Suvorovo-82724
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.