Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
БДЖ въвеждат нови намаления при пътуване с влак
Автор: Екип Varna24.bg 17:38 / 26.03.2009Коментари ()726
© Varna24.bg
„Български държавни железници" ЕАД въвеждат от първи април три нови оферти за ползване на отстъпка при пътуване с влак. Новите тарифни предложения на железопътния превозвач са съобразени с динамиката на транспортния пазар и имат за цел да улеснят мобилността на клиентите както при пътувания на дълги разстояния до определени дестинации, така и при регионални пътувания. Трите нови оферти, които „Български държавни железници" ЕАД предлагат на пътниците, дават възможност за ползване на намаление при пътуване с ускорен бърз влак от София до Варна и обратно, както и от София до Бургас и обратно; пътуване с еднодневен билет в региона на София и ползване на еднодневна карта за пътуване в участъка София - Перник.

Намаление при пътуване с ускорен бърз влак от София до Варна или Бургас и обратно - Офертата за пътуване с ускорен бърз влак от София до Варна или Бургас и обратно е с 30% намаление от редовната цена на билета. Клиентите на „Български държавни железници" ЕАД от София, Варна и Бургас могат да ползват тази оферта при пътуване с ускорените бързи влакове „Златни пясъци" (София - Варна - София), „Чайка" (София - Бургас - София през Карлово) и „Слънчев бряг" (София - Бургас - София през Пловдив).

Досега при двупосочни пътувания по тези две направления пътниците заплащаха по т.нар. „релационни цени", при които отстъпката е 20%. При ползване на билет по релационни цени, обаче, пътникът задължително трябва да завери своя билет преди пътуването на връщане. При новата оферта с 30% отстъпка за пътуване на отиване и връщане, „Български държавни железници" ЕАД дават възможност на пътниците още при самото закупуване на билета да направят и резервация за място на връщане, което улеснява клиентите и спестява тяхното време.

С новата оферта, цената на билета за отиване и връщане с ускорен бърз влак от София до Варна и обратно ще бъде 35,60 лв. при пътуване във втора класа, а от София до Бургас и обратно - ще бъде 28,20 лв. За сравнение можем да посочим, че билетът по релационни цени за отиване и връщане от София до Варна и обратно за втора класа е 38,30 лв., а за направлението София - Бургас - София релационната цена съответно е 32,10 лв.



https://www.varna24.bg/novini/varna/BDZh-vuvezhdat-novi-namaleniya-pri-putuvane-s-vlak-83138
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.