Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Депутат от НДСВ на научна конференция за Третото Българско Царство
Автор: Екип Varna24.bg 15:04 / 27.03.2009Коментари ()674
Научна конференция „Третото българско царство- 1879- 1946" ще се проведе в рамките на отбелязване на 100-годишнината от обявяване на Независимостта, съобщи Анелия Атанасова- народен представител от НДСВ. Преди повече от две години първо във Варна бе обявена международната програма за вековния юбилей, чийто съорганизатор е женската либерална мрежа.

Епохата на Третото българско царство ще се обсъжда през май в Софийския университет „Кл. Охридски" с участие на известни наши и чужди учени. Подготвено е и представяне във Виена на изложбата от пленерите „Градините на цар Фердинанд I", уточни по изпълнението на инициативата Анелия Атанасова.

При срещите си във Варненска област тя дарява на читалища и неправителствени организации сборниците, посветени на 100-годишнината на българската независимост. Изследванията за архитектурата, паркостроителството, културните прояви и др. са дарени и на обществени институции във Варна, Шумен, Разград, Търговище, Силистра и Русе.

На читалище „Пробуда" в Бяла Анелия Атанасова е направила лично дарение за подпомагане на самодейните състави. На два пенсионерски клуба в Белослав председателката на женската либерална мрежа ще подари музикални уредби.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Deputat-ot-NDSV-na-nauchna-konferenciya-za-Tretoto-Bulgarsko-Carstvo-83267
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.