Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Цветана Манева: Няма да позволя Варненският фестивал да се провали, дори ако трябва да събирам пари с шепи по улиците
Автор: Екип Varna24.bg 17:15 / 02.04.2009Коментари ()764
Световната и националната финансова криза дава своите отражения и върху поредното издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято", което ще се проведе от 1 до 12 юни. Това стана ясно на пресконференция на организаторите на фестивала днес във Варна. Артистичният директор на фестивала Цветана Манева заяви, че фестивалната програма зависи от финансовите възможности и се налага, особено съпътстващата програма, да бъде редуцирана, но това ще стане без да бъде накърнена художествената стойност на фестивала. Манева допълни, че се надява в рамките на съпътстващата програма във Варна да бъде реализиран 501-вия спектакъл на постановката на Театър „Кредо" - „Шинел" по Гогол, в която участва популярният театрален актьор и телевизионен водещ Васил Василев-Зуека. Манева добави още, че вероятно ще се наложи да отпадне спектакъл на японския режисьор Тадаши Сузуки, заради големите транспортни разходи, които ще са нужни. Тя подчерта, че въпреки финансовите затруднения, ще бъде направено всичко възможно в съпътстващата програма да бъдат включени максимален брой значими постановки, които не са вместени в основната схема на фестивала. По думи на Манева, всички досегашни спомосъществователи на културното събитие оказват подкрепа и тази година, макар и възможностите им за отпускане на средства да са по-ограничени.

„Няма да позволя варненският театрален фестивал да се провали, дори ако трябва да събирам пари с шепи по улиците", каза още Цветана Манева.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Cvetana-Maneva-Nyama-da-pozvolya-Varnenskiyat-festival-da-se-provali-dori-ako-tryabva-da-subiram-pari-s-shepi-po-ulicite-84243
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.