Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Диригент Ганчо Ганчев: Работата по мюзикъла "Сън в лятна нощ" бе огромно предизвикателство
Автор: Екип Varna24.bg 11:54 / 17.01.2019Коментари ()3324
©
"Работата по "Сън в лятна нощ" на Шекспир бе едно огромно предизвикателство. Репетирахме повече от 3 месеца преди премиерата". Това заяви диригентът Ганчо Ганчев, който е и ръководител на Варненската детско-юношеска опера при ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна.

"На младите хора им трябва време да преосмислят текста. За тях този словоред и стихотворна форма са непознати. Задачата не беше лесна, но те се справиха прекрасно и им беше изключително интересно. Играят това уникално произведение на Шекспир с удоволствие и огромен плам", каза още Ганчев.

Премиерното концертно изпълнение на мюзикъла "Сън в лятна нощ" беше през 2018 г. Продукцията е резултат от партньорството между Общински детски комплекс, Държавна опера Варна  и фондация "Нова идея“. Либретото и постановката са дело на Костадин Бандутов, а музиката е на проф. Христо Йоцов. В представлението участват повече от 40 възпитаници на Варненската детско-юношеска опера.

Публиката отново ще може да се срещне с героите от "Сън в лятна нощ" на 5 февруари от 19 ч.  на сцената на Държавна опера Варна.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Dirigent-Gancho-Ganchev-Rabotata-po-myuzikula-Sun-v-lyatna-nosht-be-ogromno-predizvikatelstvo-842666
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.