Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
РЗОК Варна: Правим максималното, за да улесним джипитата
Автор: Екип Varna24.bg 15:03 / 03.04.2009Коментари ()846
© Impact Press Group
Огромни опашки от общопрактикуващи лекари се образуваха днес в РЗОК Варна, тъй като почти всики изчакаха до последният възможен ден, за да подадат отчетите си за изминалия месец. За да се справят с навалицата в здравната каса са били разкрити пет нови места за приемане на документите, а работното време е било удължено.

"Правим максималното, за да се справим с общопрактикуващите лекари. До сега касата е правила много компромиси за джипитата", уточниха специално за Varna24.bg от РЗОК. Навалиците станаха, тъй като отчетите вече се приемат само от първо до трето число на месеца, а не за пет дни, както до сега. За това са се разбрали лекарите още на 20 януари, когато са подписали договорите си с касата. "Идват джипита и ни казват, че за пръв път чуват, че отчетите се приемат само за три дни. Ние не знаем какво да им отговорим и как да реагираме на обвиненията - все пак те са се подписали под тези договори, в които това е упоменато. Договорите са публикувани и в държавен вестник", казаха още от РЗОК.

В крайна сметка след като в първите два дни само около стотина джипита и специалисти подадоха коректна медицинска документация, днес близо 1000 лекари се наредиха, за да си подадат електронните отчети. В РЗОК са се справили с проблема, след откритите нови пет работни места и удълженото работно време.



Още по темата: общо новини по темата: 3
06.04.2009 »
03.04.2009 »
03.04.2009 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/RZOK-Varna-Pravim-maksimalnoto-za-da-ulesnim-dzhipitata-84369
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.