Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
И заемите с рекламации
Автор: Екип Varna24.bg 12:45 / 10.04.2009Коментари ()924
© Varna24.bg
14 дни след сключването на договор за заем клиентът ще има право да се откаже от него без последствия. Това предвижда нов Закон за потребителския кредит, подготвян в Министерството на икономиката и енергетиката. Той ще залегне в стратегия за защита на потребителите за периода 2010-2013 г., обяви шефът на дирекция "Защита на потребителите" в МИЕ Емил Алексиев. Промяната ще засяга потребителските кредити, отпускани не само от търговски банки, но и от небанкови финансови институции. Очаква се законът да бъде завършен и приет до средата на следващата година.

Предвиждаме да бъдат регламентирани и специални изисквания за ипотечните кредити във връзка с предоставяне на информация по договорите на потребителите от страна на банките и небанковите финансови институции, заяви Алексиев.

България е единствената държава от новите страни членки на Евросъюза, която е предоставила право на потребителските сдружения да предявяват колективни искове за защита на колективните интереси на потребителите, отбеляза Алексиев. Той бе сред участниците в семинар на тема "Потребителите в България - активни участници в своята защита".

Източник: в. Стандарт


https://www.varna24.bg/novini/varna/I-zaemite-s-reklamacii-85446
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.