Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Във Варна няма гражданско общество, показа експеримент
Автор: Екип Varna24.bg 15:19 / 21.04.2009Коментари ()893
© Impact Press Group
Във Варна няма гражданско общество, или поне такова, каквото би ми се искало. Това заяви Борис Касиков, след като варненци не уважиха поканата му за протест срещу строителството в Морската градина. Той беше планиран за 12:30 часа днес пред Пантеона. В уречения час обаче на мястото се явиха само местните медии, организаторът със семейството си, общинският съветник от ГЕРБ Данчо Симеонов и представител на общината.

Идеята за протеста възниква в интернет пространството. Озаглавена „Морската градина не е строителна площадка", каузата събира близо 5000 привърженици само за няколко дни. Сред тях е и евродепутатът Биляна Раева. Ако строителството продължава със същите темпове, много скоро Морската градина ще се превърне в жилищен квартал и варненци няма да имат парк, обясни Касиков.

В новия Общ устройствен план на Варна не са заложени строителни действия в парка и такива няма да се допускат, заяви Красен Якимов от общинската дирекция "Строителен контрол". Единствените два строежа там са до вила "Рома" и градинският център "Мимоза", които се изграждат още преди строителната забрана да влезе в сила, поясни той.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-Varna-nyama-grazhdansko-obshtestvo-pokaza-eksperiment-87058
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.