Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Режат лентата на новата градина в “Младост” за Деня на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:45 / 27.04.2009Коментари ()1154
Новата детска градина в "Младост" ще бъде открита на 15 август, обяви днес кметът Кирил Йорданов, като поясни, че ангажимент за това пред местните власти е поел инвеститорът Стефан Иванов - собственик на "Зърнени храни" АД. Градоначалникът и председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов взеха участие в церемонията, с която бе даден старт на строителството на обекта. Тримата с Иванов направиха символичната първа копка за бъдещата детска градина. На терена до Ледената пързалка в спортно-развлекателния комплекс "Младост", където през следващите няколко месеца ще кипи активна работа, кметът Кирил Йорданов разби шампанско в кофата на багер, а свещеници отслужиха празничен водосвет.

Шефът на местния парламент подчерта, че, ако през август бъде прерязана лентата на новопостроената детска градина, още на 1 септември тя ще може да приеме първите си възпитаници.

Зам.-кметът Коста Базитов обясни на свой ред, че детското заведение ще бъде изградено на принципа на публично-частното партньорство върху площ от 4,2 декара. За целта ще се използва същия проект, който бе приложен при строителството на ОДЗ "Слънчева Дъга" на ул. "Гладстон" и ОДЗ "Делфинче" до хипермаркет "Кауфланд". И новата градина ще осигури места за 150 деца. Тя няма да има басейн, но ще разполага със самостоятелен кухненски блок.

По думите на Базитов последните изчисления на администрацията показали, че с новите детски градини броят на неудовлетворените молби за прием ще се сведе до 200-250. Недостигът на места няма как да се покрие на 100%, тъй като в новите градини не можем да приемаме само деца от I група, поясни зам.-кметът.

Инвеститорът Стефан Иванов също увери, че новата градина в "Младост" ще бъде готова за Деня на Варна. За вложените в градежа средства, фирма "Зърнени храни" АД ще бъде компенсирана с близо 4 декара общински терен на ъгъла на ул. "Вяра" и бул. "Цар Освободител" в район "Младост". Там вместо строителството на 15-етажни жилищни блокове, заложено в стария градоустройствен план, ще изградим търговски център, обясни Иванов.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/Rezhat-lentata-na-novata-gradina-v-Mladost-za-Denya-na-Varna-87994
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.