Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Брожение срещу скок на наемите в Младежкия дом
Автор: Екип Varna24.bg 11:18 / 01.05.2009Коментари ()640
© Varna24.bg
Преподаватели, които обучават деца да пеят и да свирят на различни музикални инструменти в Младежкия дом, се опълчиха срещу по-високите тарифи за наем на зала, които общината въвежда от 1 май.

"Досега плащахме 1,55 лв. на час, но вече ще ни искат по 8 лв. Работим с по едно дете. Ако си позволим да плащаме по новите тарифи или ще се трудим на загуба, или ще се наложи двойно да качим цените на едно занятие, което в условията на криза пак ще ни доведе до фалит. Не можем да издържим, ще трябва да се махнем от Младежкия дом. В целия град в момента цените на наемите падат, а в общинските обекти е обратно", оплакаха се засегнати педагози. Те възроптаха, че от общината предприели мярката в най-неподходящия момент - месец преди финала на учебната годинаги, и предупредили за новите тарифи едва преди няколко дни, като не спазили законовото едномесечно предизвестие.

"От началото на годината сме казали на всички да очакват увеличение на наемите. Ще ги оставя колкото им е нужно, въпреки че влизам в противоречие с наредбата. В крайна сметка се оказва, че големи зали за вокални формации се заемат от едно дете. Направила съм компромис за това. Но всъщност населението на Варна поема част от разходите за частни уроци на определени деца. А и сумата от 8 лв. е символична в сравнение с другите общински наеми", коментира вчера шефката на общинската дирекция "Младежки дейности и спорт" Калина Попстефанова.

От днес в същите зали щели да влязат по-крупни групи. "Вече имам график. Многократно съм говорила с преподавателите. Това е въпрос на етика и закон. Тази година ОбС взе мерки и във връзка с кризата. Ако има голям проблем, готова съм да дам отстрочка на засегнатите", заключи Попстефанова.

Източник: в. "Морски труд"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Brozhenie-sreshtu-skok-na-naemite-v-Mladezhkiya-dom-88585
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.