Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общината търси нови фирми за зимна поддръжка на пътищата
Автор: Екип Varna24.bg 10:38 / 07.05.2009Коментари ()988
© Impact Press Group
Община Варна търси фирми, които да се грижат за снегопочистването на варненските улици. Обявената от администрацията обществена поръчка обхваща зимните сезони от 2009 до 2012 г. Освен стандартните мероприятия по разчистване на пътните платна от снега и опесъчаването или насипването с химически материали, от изпълнителите се изисква да дават и 16 или 24-часови дежурства.

Градът е разделен на 3 зони, като за всяка от тях ще бъде сключен отделен договор. От кандидатите се изисква да разполагат със собствени технически средства за снегопочистване. Освен това изпълнителите е необходимо да имат и склад, който да побира поне 500 т осолен пясък, 400 т магнезиева луга, 20 т антилед и 1200 тона техническа сол.

Финансирането за изпълнение на поръчката ще се осъществява от бюджета на общината за следващите години. Според обявлението може да се ползват и средства от облигационен заем, както и програми, одобрени и финансирани от Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. В тази насока ще се разчита и на целеви средства, предоставени на Варна от национална агенция "Пътна инфраструктура" за зимно поддържане,средства, отпуснати от междуведомствената комисия за бедствия и аварии за ликвидиране последствия от тежки зимни условия и други програми, в които община Варна е участвала и има одобрение и потвърждение за финансиране за периода 2009-2012г.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtinata-tursi-novi-firmi-za-zimna-poddruzhka-na-putishtata-89115
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.