Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Музиканти и мажоретки на шествието за 24 май
Автор: Екип Varna24.bg 10:12 / 08.05.2009Коментари ()949
Със своите духови оркестри и мажоретни състави ще се включат част от варненските училища в традиционното за града шествие по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Всички училища са заявили желание да участват в проявата, каза зам.-кметът по въпросите на образованието Коста Базитов. Той допълни, че освен основни, средни общообразователни училища, профилирани и професионални гимназии, в шествието обикновено участват и частни учебни заведения, както и детски градини.

По традиция пък то се предвожда от представителите на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" и духовия оркестър на Националното училище по изкуствата "Добри Христов". Водачите му носят и иконата на светите братя Кирил и Методий. Все още няма яснота колко ученици ще се включат в празничното шествие, но в предишни години по централните улици на града са преминавали около 20 000 ученици, каза Базитов.

Той информира и че на 8 май на сцена "Раковина" в Морската градина ще се състои традиционният преглед на училищните духови оркестри. В концерта ще се включат четири състава.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Muzikanti-i-mazhoretki-na-shestvieto-za-24-mai-89269
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.