Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Апелативният съд във Варна потвърди ареста на молдованец, обвинен за убийство по непредпазливост
Автор: Екип Varna24.bg 15:43 / 12.05.2009Коментари ()521
© Varna24.bg
Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжния съд в Шумен от края на м.април тази година, с което е бил задържан под стража Сергей Шевченко, обвинен за непредумишлено убийство. 43 годишният молдованец от Нови пазар има статут на постоянно пребиваващ в България от 1990 година. Той е привлечен като обвиняем по дознание на РУ МВР в Нови пазар затова, че на 14 април при възникнала пиянска свада причинил тежки травми на своя съгражданин Илия Ил., който починал 2 дни по-късно.

Въззивният съд потвърди обоснованото предположение на първата съдебна инстанция, че Сергей е автор на непредумишленото убийство. Събрани са гласни и други свидетелства, които представят картината на драматичния сблъсък между двамата. В резултата на побоя Илия имал 6 счупени ребра и тежка контузия на белия дроб. Два дни след това пострадалият починал в дома си. Четворна съдебно-медицинска експертиза установила, че в резултат на травмите и контузиите Илия е получил остра дихателна и сърдечна недостатъчност, довела до смъртта му. Престъплението е тежко и законът предвижда наказание „лишаване от свобода" от 2 до 8 години. Към този аргумент Апелативният съд прибави и обстоятелството, че Сергей вече е осъждан за друго престъпление от общ характер. На това основание съдът счита, че е реална опасността ако е с по-лека мярка за неотклонение Шевченко да се укрие от наказателно преследване.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Apelativniyat-sud-vuv-Varna-potvurdi-aresta-na-moldovanec-obvinen-za-ubiistvo-po-nepredpazlivost-89914
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.