Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Момченце прогледна след две операции
Автор: Екип Varna24.bg 09:09 / 14.05.2009Коментари ()873
Петгодишният Бончо Иванов, който е роден с пълна слепота, прогледна след две операции в Очна болница. Средствата за операцията на детето бяха осигурени от община Аврен, където живее семейството, БЧК-Варна и от Пристанище-Варна.

Бончо е второто от общо трите деца на семейство Иванови, което се ражда с пълна слепота. Преди няколко години семейството успява да събере пари за операцията на по-големият брат на Бончо.

Операцията се оказва успешна и той също проглежда.
"Бащата работи като докер на пристанището. Дойде при нас с молба да му помогнем, защото операцията струва около 4 000 лв., а той не може да ги събере. През февруари с решение на Общинския съвет бяха отпуснати 500 лв.

Пари събраха колегите му в пристанището и от БЧК-Варна. Първата операция на едното око беше направена лично от шефа на Очна болница д-р Драгомир Драганов и детето вече вижда. Операцията на другото око беше вчера", обясни шефът на социалната дирекция в община Аврен д-р Георги Роев.

След преговори с фирмата, която внася специалните лещи у нас, той успял да смъкне сумата наполовина, за да стигнат събраните пари за операцията на Бончо. Вчера бащата на Бончо Пеньо Иванов пристигнал при кмета Красимир Тодоров силно развълнуван и през сълзи разказал, че Бончо вече вижда.

Източник: в. "24 часа - Варна"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Momchence-progledna-sled-dve-operacii-90163
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.