Двама готвачи от Албена с награди от "Най-добър готвач" на БХРА | ||||||
| ||||||
Един от представителите на Албена в конкурса за първи път беше жури – главният кулинар Симеон Симеонов. Той е участвал в надпреварата през 2004 г. "Да оценяваш е малко по-трудно и отговорно, но затова журито беше съставено от доста известни и с голям опит в кухнята колеги. Постарахме се да направим възможно най-справедливото класиране според нас“ сподели той след края на конкурса. Основните критерии, по които се оценяват участниците, са: подготовка и хигиена на работното място, безопасност на работа, използване на различни техники, спазване на времето за приготвяне и поднасяне на ястията, иновации при представянето на даденото меню и разбира се вкус и презентация. Освен в основните категории – "Най-добър готвач“ и "Най-добър сладкар“ много участници тази година имаше и в младежките категории – "Най-добър млад готвач“ и "Най-добър млад сладкар“. В нея достойно се представиха няколко участници от ПГ по Туризъм "П. К. Яворов“ в град Добрич – гимназия, с която Албена работи по проект за дуално обучение. |