Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кърлежи и инфекции удариха Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:28 / 18.05.2009Коментари ()741
© Impact Press Group
Нашествие на кърлежи и ударна доза инфекциозни заболявания регистрираха в последните дни епидемиолозите от РИОКОЗ край морето. Въпреки разпоредените от общината коситби на зелени площи и пръскане срещу акари ухапаните откърлежи на територията на областта само за последната седмица са 74. 34 от случаите са регистрирани на територията на град Варна, а останалите 40 - в малките общини.

Миналата година по същото време и за същия период ухапванията от кърлежи са били едва 24. В дните на кърлежовата насаст край морето епидемиолозите са регистрирали и четирима души с диагноза лаймска болест, чийто причинител са също коварните акари.

Рязкото затопляне е вдигнало драстично и бройката на хора с остри инфекциозни ентероколити, отчита РИОКОЗ. Регистрираните официално ентероколити само за 7 дни са били 81. Острите респираторни заболявания също поддържат високи за сеона стойности. Регистрираните болни са 215, при едва 58 за същия период миналата година. Много болни с различни видове шарка, регистрират епидемиолозите тези дни. Само за седмица са подадени 183-ма с варицела и 27 със скарлатина.

Източник: в. "24 часа - Варна"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kurlezhi-i-infekcii-udariha-Varna-90772
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.