Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Търговци в Мол Варна: Наемите са двойно по-скъпи от нормалното
Автор: Екип Varna24.bg 13:13 / 18.05.2009Коментари ()1463
© Impact Press Group
Намаляване на наемите с не по-малко от 50 %, считано от 1 януари 2009 година, разбработване на маркетингов план за привличане на клиенти до края на 2010 година, структурни и персонални промени в мениджмънта на Мол Варна. С тези искания 58 от общо над 150 наематели в търговския център обаявиха от понеделник 3-дневна стачка, през която магазините им ще останат затворени през цялото време. Протестът ще продължи и през следващите седмици, ако желанията им не бъдат изпълнени.

Част от участниците в протеста отчитат за последните месеци намаление на оборотите средно с 40 % и прогнозират фалити на някои от магазините. Договорите, които имат със собственика на Мол Варна "Милър Дивелъпмънтс", са 10-годишни, и в случай на предсрочно освобождаване на магазините - трябва да заплатят неустойка в размера на дължимите наеми до края на контракта. Според представителите на собственика наемът е около 20 евро на квадратен метър търговска площ. Търговците отричат цифрата, но отказават да конкретизират колко точно плащат - сумата е поне двойна, твърдят те.

Маринос Миниотис, който е управител на гръцка фирма за дрехи с няколко магазина в страната, заявява, че плаща най-голям наем в Мол Варна. Загубите, които търпи неговият магазин, са около 15 000 евро месечно.

Наемателите на Мол Варна са имали през месец март среща с представители на "Милър Дивелъпмънтс", на която са получи уверения за нови анекси на договорите. Документите, които са получили за подписване обаче са били със съвсем различни условия, оплака се Райчо Цеков, управител на верига магазини за обувки. Според него посетителите в мол-а не са реални кленти. Повечето от тях не пазарували, а си уговаряли срещи в търговския център.

Индивидуален подход към всеки от наемателите, който иска да преговаря за условията, обеща представителят "Милър Дивелъпмънтс" Валери Вълчев. Той определи искането за 50 % намаление на наемите като недопустимо. Тъговците имат около 20-30 % спад на продажбите, а искат да им намалим наема наполовина. Това означава да поемем загубите им и да направят допълнителна печалба от нас, добави Вълчев.

Наказания за търговците, които не отворят магазините си до сряда, не са обсъждани засега, въпреки че сме в правото си да наложим санкции, заявиха от "Милър Дивелъпмънтс". От компанията очакват стачката да приключи по-рано от обявения предварително срок.

Източник: Дарик




Още по темата: общо новини по темата: 8
19.05.2009 »
17.05.2009 »
01.03.2009 »
11.02.2009 »
10.02.2009 »
09.02.2009 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Turgovci-v-Mol-Varna-Naemite-sa-dvoino-po-skupi-ot-normalnoto-90854
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.