Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Портних се срещна с представители на Камарата на строителите
Автор: Стоян Маджиров 13:25 / 06.12.2019Коментари ()2719
©
Кметът Иван Портних проведе работна среща с представители на Камарата на строителите във Варна по инициатива на новия председател на областната структура инж. Пенко Стоянов. На разговорите присъстваха зам.-кметът Христо Иванов и главният архитект Варна Виктор Бузев. "Надявам се, че доброто сътрудничество между общината и камарата да продължи все така в конструктивен дух. В момента работим по проектобюджета за 2020 година. Предвиждаме нови инфраструктурни проекти, затова вярвам, че заедно ще търсим ефективни решения на различни проблеми в градската среда“, каза кметът Иван Портних.

По време на срещата бяха обсъждани теми, свързани с изграждането на пътни връзки към автомагистралите "Хемус“ и  "Черно море“, реконструкцията на уличната мрежа в града, развитието на индустриалните зони. Проявен бе интерес към ВиК проекта за изграждане на магистрални и довеждащи водопроводи и канализационни мрежи, към разширяването на "синята зона“, благоустрояването на междублокови пространства, изграждането на паркинги, зони за отдих и спорт на територията на община Варна.

Зам.-кметът Христо Иванов съобщи, че в началото на следващата година се очаква да започне работа общественият консултативен съвет, в който ще влязат представители на Камарата на строителите, проектанти, фирми за строителен надзор и други представители на бранша.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Portnih-se-sreshtna-s-predstaviteli-na-Kamarata-na-stroitelite-919862
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.