Коледен фермерски фест ще се проведе във Варна | ||||||
| ||||||
Ще има разнообразие от био и крафт вина, произведени от малки винарни в региона. А за ценителите на качественото вино, на 21 декември от 15:00 до 17:00 часа, ще има дегустация на подбрани бели, червени и десертни вина със зрели стандартни и нестандартни сирена, произведени от български бутикови ферми. Дегустацията ще води сомелиерът Йордан Русев, който след като покори Америка и Австралия, вече от три години е отново в родината ни и спомага за популяризиране на българските вина у нас и зад граница. Тъй като е Коледа, ще има много занаятчийски шоколад – натурален, "жив“, с мед и естествени добавки, произведен ръчно. Както и различни сладки, соленки, печива и закуски, коледни бисквити, разнообразни сурови и веган храни. Освен ароматното италианско кафе, посетителите на Феста ще могат да опитат натурален горещ шоколад в различни цветове. Това ще е единственото място във Варна, където в продължение на седмица, здравословно хранещите се, спортисти и хора със специален режим, ще могат да намерят разнообразие от КЕТО закуски, торти и сладки. Ще има чист, 100% натурален мед и ядки, също произведени в региона. За любителите на много лютото, от "Лютата ферма“ са подготвили изненади и богато разнообразие, а от "Баба и внуци“ – традиционни български туршии и зимнини. Мезетата за греяното вино са стандартни и нестандартни, абсолютно натурални и произведени от телешко, овче, козе, свинско и биволско месо, с родни подправки. За тези, които обичат да експериментират, от щраусовата ферма в Константиново обещават африкански щраусови мезета и коледен ликьор от щраусови яйца. А за всички останали, ще има разнообразие от млечни продукти и зеленчуци, произведени от малки ферми около Варна и в региона. Ако искате полезни коледни подаръци, ви очаква и огромно разнообразие от натурална козметика и сапуни за лице и тяло със студенопресовани етерични масла и естествени аромати. За да подсилят коледния дух, организаторите са поканили на феста участници от "Улицата на готвачите“, които ще радват посетителите с вкусна и приготвена на място топла храна. Те ще са на линия за откриването на 17 декември със загрети фурни директно от "Най-вкусната улица“ във Варна, която се провежда в момента и ще приключи ден преди откриването на Феста. Ще има ръчно приготвени пици с квас, специални свински ребърца и други деликатеси, опушени на бавен огън, вкусна норвежка скумрия на огън и още много греяно вино с коледни подправки. Ще се носи аромат на КОЛЕДА! Очакваме ви на първия във Варна КОЛЕДЕН ФЕРМЕРСКИ ФЕСТ в градинката до Художествената галерия /пл. Атлантическа солидарност/ от 17 до 22 декември 2019 г. |
Още по темата: | общо новини по темата: 110 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница |