Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Много чужденци искат да гласуват, но само двама могат
Автор: Екип Varna24.bg 11:35 / 04.06.2009Коментари ()770
© Varna24.bg
Само двама чужденци от Варненско са подали в срок декларации, че искат да участват на евроизборите и отговарят на условията за това, съобщиха от РИК - Варна. Припомняме, че срокът, в който пребиваващите у нас чужди граждани на страни членки на ЕС можеха да заявят желанието и да бъдат регистрирани като избиратели, изтече още на 27 април. Така е според закона, който изисква чужденците да направят съответните постъпки най-късно 40 дни преди самия изборен ден, разясниха още от РИК. И съобщиха, че в избирателната комисия всеки ден звънят по няколко чужди граждани, които заявяват, че искат да гласуват. „Такава възможност обаче вече няма. Срокът изтече отдавна и им обясняваме, че са закъснели и няма вариант как да ги добавим в избирателните списъци", коментира говорителят на РИК Христо Боев. По неговите думи единият от двамата чужденци, които са успели да се регистрират навреме, е жител на община Аврен, а другият е от Белослав.

От полицията пък своевременно съобщават, че ще бдят много внимателно за търговия с гласове в изборния ден. При констатиране на нарушения или получаване на сигнали за купуване на гласове служителите на областната дирекция на МВР ще предприемат незабавни законови действия за документиране и започване на досъдебни производства.

Освен това полицията предупреждава, че в изборните помещения няма да бъдат допускани лица в явно нетрезво състояние, чието поведение излиза извън добрите нрави. Униформените вече са създали и организация за охрана на бюлетините при тяхното получаване, транспортиране до и от местата за гласуване, както и засилена охрана на обществения ред в деня на изборите в близост до изборните помещения и на територията на областта.

Източник: в. "Народно дело"




Още по темата: общо новини по темата: 66
08.12.2009 »
14.10.2009 »
10.07.2009 »
10.06.2009 »
09.06.2009 »
08.06.2009 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Mnogo-chuzhdenci-iskat-da-glasuvat-no-samo-dvama-mogat-93786
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.