Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
11-месечно бебе с тежко изгаряне, бръкнало в контакта
Автор: Екип Varna24.bg 09:21 / 10.06.2009Коментари ()646
© Varna24.bg
11-месечно бебе получи тежко изгаряне от късо съединение, научи „Черно море" от д-р Антон Станев от отделението по термична травма и пластична хирургия във Военноморската болница (ВМБ) във Варна. Детето хванало с ръчичка пластмасовия електрически контакт, издърпало го от стената и пипнало стърчащите проводници. Травмите наистина са тежки, токът е минал през сърцето, но за щастие не е причинил най-лошото, добави хирургът. Той призова родителите да не оставят нито за минута без контрол малките деца. На бебето предстоят серия от пластични интервенции.

Още 2 деца са със сериозни травми, но след изгаряне с вряла вода. Едното е на година и 7 месеца, другото на 4 години. По-голямото стъпило погрешка в тенджера с гореща вода.

Общо 8 души са приети за лечение с термични травми през последните няколко дни. Единият - 31-годишен мъж от Шумен, е все още в реанимацията на ВМБ - Варна. Той е с 66% изгаряния, получени вследствие на изтекъл газ от неизправна бутилка на балкона в жилището му. В понеделник е приета и жена, чийто дрехи пламнали от повреден туристически газов котлон. Нейните изгаряния са около 20%, каза още д-р Станев.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/11-mesechno-bebe-s-tezhko-izgaryane-bruknalo-v-kontakta-94689
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.