Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Шефът на КЗП се среща с концесонерите на плажовете по Черноморието
Автор: Екип Varna24.bg 09:06 / 12.06.2009Коментари ()565
© Varna24.bg
Председателят на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ Дамян Лазаров ще проведе утре две последователни срещи с концесионерите на плажовете по българското Черноморие. Ръководителят на контролния орган ще събере стопаните на плажовете по Северното черноморие във Варна от 11.00 ч. в Клуба на стопанския деятел. Срещата с концесионерите на южните плажове ще се състои от 14.30 ч. в к.к. „Слънчев бряг" в административната сграда на „Слънчев бряг" АД.

На форума, който ще се проведе в две части, Лазаров ще коментира резултатите от контролната дейност на КЗП по отношение проверките на плажовете през миналия сезон Лято`2008 с оглед извеждане на очерталите се проблеми и отправяне на предупреждения към концесионерите да вземат мерки тези нарушения да бъдат отстранени през новия сезон. Председателят на КЗП ще припомни също изискванията на Наредбата за категоризиране на плажовете, както и това, че всички туристически обекти разположени на плажовете трябва задължително да бъдат категоризирани съгласно разпоредбите на Закона за туризма и че услугите, които се предлагат на плажната ивица, трябва да отговарят на изискванията за безопасност, регламентирани в Закона за защита на потребителите. 

Той ще даде възможност на концесионерите да поставят въпроси и евентуално да посочат проблеми, които виждат от тяхна гледна точка по отношение спазването на нормативите изисквания. В един своеобразен диалог двете страни - концесионери и контролен орган - заедно ще потърсят най-оптималните решения за преодоляването на трудностите в този сектор.

Срещите са отворени за медиите, за да се гарантира пълната прозрачност пред обществото посредством журналистите - като една от най-будните му клетки - които присъстват когато собствениците на плажовете поемат определени ангажименти, за да бъдат коректив при съблюдаването на изпълнението им.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Shefut-na-KZP-se-sreshta-s-koncesonerite-na-plazhovete-po-Chernomorieto-95054
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.