Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
3 плажа и 7 басейна работят по правилата
Автор: Екип Varna24.bg 09:46 / 17.06.2009Коментари ()430
© Varna24.bg
Само три плажа - два на "Слънчев ден" и един на Кабакум, е успяла да открие от началото на сезона общинската комисия. До момента са подадени заявления за откриване на общо 6 плажа и на 21 плувни басейна, като част от тях вече са обходени, уточниха от общинската дирекция за здравно развитие във Варна. Комисията е дала картбланш и на 7 басейна да работят. Вчера обаче е бил поставен катинар на вътрешен басейн в хотел на Златни пясъци, тъй като е нямал назначен спасител.

Предстои специалистите да посетят плажовете "Сахара ІІ" на Св. Константин, на Ривиера и Кабакум-Север. Молбите на концесионерите им са постъпили в комисията в периода 6-9 юни, а срокът за обхождането им е 14-дневен. Още 14 басейна, най-вече в курортните комплекси, чакат благословията на комисията, за да заработят. Общо обектите, за които има подадени заявления, но не са инспектирани до момента, са 17. В състава на структурата, която издава разрешителните, влизат представител на община Варна, специалист от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве, както и специалист по водно спасяване от БЧК.

Тревожен през тази година е фактът, че отново 12 плажа са застрашени да останат без концесионер. Съответно те няма да имат стопанин, спасител, нито медицинска служба. Повечето от тях се оказват неатрактивни, някои остават неоткрити втора или трета година. Сред тях са Северният и Източният плаж на Галата, Черноморец от 2-3 години е без концесионер. Миналата година Паша дере е бил взет, но това лято изглежда ще остане без стопанин. Тепърва за тях предстоят търгове - от 19 до 23 юни, обявени от Министерството на регионалното развитие и от Областна администрация - Варна. Според експертите, обявените за плажовете цени са твърде високи, за да се намерят концесионери. Както всяка година и през тази най-сериозният проблем се оказвал липсата на спасители. Понякога и остатъчният хлор в басейните се оказвал в повече, затова комисията не пестяла и констативните протоколи.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/3-plazha-i-7-baseina-rabotyat-po-pravilata-95827
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.