Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Продължава международният енергиен форум, който се провежда в "Св.Св. Константин и Елена"
Автор: Екип Varna24.bg 08:56 / 18.06.2009Коментари ()730
На тема топло-ядрена енергетика, топло- и газоснабдяване и електроенергийни системи са презентациите във втория ден от международния енергиен форум с водеща тема: "Възобновяеми енергийни източници в условията на либерализиран пазар на електрическа енергия. Европейски практики". Форумът се провежда до 20 юни в Международния дом на учените "Ф.Ж.Кюри", в курортен комплекс "Св.Св. Константин и Елена".

Първият ден за проблемите на електроснабдяването и газоснабдяването в контекста и на настоящата ситуация на глобална финансова и икономическа криза говориха от ДКЕВР, БЕХ, НЕК, ЕСО, МИЕ. Коментирани бяха предизвикателствата и възможностите пред възобновяемите енергийни източници, състоянието на енергийния пазар, сигурността на газовите доставки, третият енергиен законодателен пакет на ЕС и др.
Организатори на събитието са Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ), Агенцията по енергийна ефективност при МИЕ, Националната електрическа компания, Министерството на околната среда и водите, Техническият университет в София, Научно-техническият съюз на енергетиците в България.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Produlzhava-mezhdunarodniyat-energien-forum-koito-se-provezhda-v-SvSv-Konstantin-i-Elena-95990
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.