Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
2 години и 10 месеца затвор за кражба на 31 годишен
Автор: Екип Varna24.bg 14:22 / 24.06.2009Коментари ()958
© Varna24.bg
Кражбата е извършена в периода 14 - 19 февруари тази година от вила в местност "Телевизионна кула", в условията на опасен рецидив.

Николов проникнал във вилата като счупил прозорец на първия етаж и се проврял през решетките, с намерението да вземе метални вещи. Той успял да изнесе 2 ъглошлайфа, електрожен, бензинов трион, спални чували, дрехи, медна посуда, чифт еленови рога и 7 бутилки с алкохол. Отнетото имущество е на стойност 2387 лв. Част от откраднатото 31-годишният мъж пренесъл и скрил в храсти на около 500 метра от вилата. Върнал се да вземе торбата със 7 бутилки алкохол - уиски, джин, ром и ракия, които успял да изнесе само до външната страна на оградата, когато забелязал че собственикът отключва външната порта. Николов избягал, а малко по-късно успял да продаде на случайни минувачи край автогарата откраднатите инструменти, като медната посуда предал в изкупвателен пункт. Междувременно собственикът на вилата, като разпознал бутилките с алкохол край оградата си, установил кражбата и сигнализирал в полицията. На 19 февруари вечерта, Николов решил отново да проникне в същата вила, като този път счупил прозорец от остъклената тераса на втория етаж. Оттам във вързоп от чаршаф взел телевизор и отново същите 7 бутилки алкохол. В това време собственикът се прибирал и като видял запаленото осветление във вилата - позвънил във ІІ РУ на МВР. Пристигналият веднага патрул засякъл крадеца с вързопите на излизане от вилата.

Никола Николов е осъждан многократно, с пет влезли в сила присъди за тежки умишлени престъпления. Наказанието си 31-годишният мъж ще търпи при първоначален строг режим, като Районния съд във Варна зачете времето, през което е бил в ареста с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.



https://www.varna24.bg/novini/varna/2-godini-i-10-meseca-zatvor-za-krazhba-na-31-godishen-97041
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.