Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Утре служба "Въоръжение" във ВМС навършва 125 години
Автор: Екип Varna24.bg 14:59 / 26.06.2009Коментари ()801
На 28 юни се навършват 125 години от създаването на служба „Въоръжение" във ВМС. Основана през 1884 г. в гр. Русе, тази служба дава облика на военния флот и гарантира неговата бойна готовност за защита водните граници на страната.

По молба на Общинския съвет на СОСЗР - Варна, е изпращаме поздравление до офицерите и старшините от запаса и резерва, служили в системата на въоръжението във ВМС на Република България. Ето го и цялото писмо:


                 П О З Д Р А В Л Е Н И Е
до офицерите и старшините от запаса и резерва,
служили в системата на въоръжението във ВМС на
Република България


Уважаеми въоръженци,
Общинският съвет на СОСЗР - Варна най-сърдечно Ви поздравява по случай 125 г. от създаването на служба „Въоръжение" във ВМС на България.
Тази бележите дата 28.06.1884 г. поставя началото на една изключително важна в нашия военен флот дейност - превъоръжаването на корабите и бреговите бойни поделения със съвременно оръжие и технически средства. Тази отговорна задача, определяща боеготовността на ВМС, изискваше специалисти с висок професионализъм, чувство за отговорност и патриотизъм.
През годините на развитието и растежа на службата, тези специалисти даваха своя принос за действията и готовността на флота в интерес на страната. Те дадоха своя рисков труд за очистване морето от мини след войните; за обезопасяването на дълбачките при разширението на пристанища Варна и Бургас; при изграждането на пристанище „Дружба" и прокопаване на канала море - езеро; при взривяването на изплавали мини и други. Те осигуряваха спокойно корабоплаване и чистота на плажовете.
Освен офицери и старшини в подривната дейност участваха и много матроси от наборната служба. Те проявяваха безстрашие и смелост, в дълг към времето за готовност на кораби, части и флота.
Те заслужават признание и уважение от нашата общественост, особено от жителите на нашето Черноморие.
На всички тях, от името на техните колеги от Общинската организация на СОСЗР - Варна им пожелавам здраве, дълголетие и попътен вятър в техния житейски път!

 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Utre-sluzhba-Vuoruzhenie-vuv-VMS-navurshva-125-godini-97422
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.