Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министър Димитров ще участва утре в откриването на Дамба Албена - Балчик
Автор: Екип Varna24.bg 15:52 / 29.06.2009Коментари ()526
Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще присъства на откриването на "Брегозащитно съоръжение дамба Албена - Балчик". Проектът е реализиран в рамките на „Проект България - защита на речните и морски брегове от ерозията и абразията на водата и свързаните с тях свлачищни процеси" и цели защита от абразионните процеси на част от бреговата ивица в участъка между к.к. „Албена" и гр. Балчик.

Брегозащитното съоръжение ще бъде открито утре от министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров.
Строителните работи са на стойност 4 200 000 евро, а строителният надзор - 85 000 евро. Финансирането на проекта е чрез държавно гарантиран заем от Европейската Инвестиционна Банка, а изпълнител на обекта е консорциум „СВ - Балчик" гр. София.

Церемонията по откриването на "Брегозащитно съоръжение дамба Албена - Балчик" ще се проведе утре, 30.06, от 10.30 часа при водостока на „Овчарово дере" - строителна площадка, местност „Лозята".


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Ministur-Dimitrov-shte-uchastva-utre-v-otkrivaneto-na-Damba-Albena-Balchik-97817
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.