Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нови цени на такситата няма да има
Автор: Екип Varna24.bg 11:08 / 01.07.2009Коментари ()964
© Impact Press Group
Нови цени на таксиметровите услуги във Варна няма да има. Това заяви председателят на Съюза на таксиметровите превозвачи във Варна Иван Михайлов.

Вчера в местната преса се появи информация, че заради намаляване на цената на метана с 33% една от таксиметровите компании има намерение да свали тарифите с 30 стотинки, с което ще се съобразят и останалите централи.

След протестен митинг обаче намерението бе осуетено. Стотина жълти коли се събраха вчера следобед на паркинга пред болница „Света Марина", а недоволните шофьори протестираха срещу евентуално намаляване на цените на таксиметровите услуги.

Заиграването с тарифата е много опасно, предупреди Михайлов, който е и собственик на една от големите таксиметрови компании във Варна. Според него скъпите разходи по поддръжка на автомобилите не позволяват сваляне на цените.

50 на сто е спадът в оборота на таксиметровите компании заради кризата, посочи Иван Михайлов. Все по-често напоследък се случва таксиметрови шофьори да останат без колите си, взети на лизинг. Банките ги отнемат, тъй като таксиджиите не могат да си плащат лизинговите вноски, разкри председателят на варненските таксиметрови превозвачи.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Novi-ceni-na-taksitata-nyama-da-ima-98110
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.