Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ОПУ- Варна въвежда временни ограничения на движение за тежкотоварни автомобили
Автор: Екип Varna24.bg 15:10 / 07.07.2009Коментари ()715
© Varna24.bg
Областно пътно управление- Варна въвежда временни ограничения на движение за товарни автомобили с обща маса над 20 тона. Временните забрани влизат в сила при температура над 35° С и след уведомяване на сектор „Пътна полиция" при Областна дирекция на МВР- Варна.

Мярката се налага заради повишената интензивност на движение на транспортните потоци през летния сезон и с цел съхраняване на пътните настилки при високи температури.

ОПУ-Варна ще организира наблюдение над режима на движение по пътните участъци и ще осигури сигнализирането на въвежданата организация на движение с пътни знаци и табели. Пътните отбивки са непосредствено след поставените температурни знаци: 

Автомагистрала „Хемус" при км 384- площадка „Кама"
Път І-2 Русе- Варна- при км 159- уширение за Родопа
Път І-9 Варна- Бургас при км 161- площадка за краткотраен отдих
Път ІІ-29 Варна- Добрич при км 13 - площадка за краткотраен отдих
Път ІІІ-207 Тервел- Айтос при км 22 - кръстовище с път ІІ-27
Път ІІІ-208 Провадия- Дългопол- Айтос при км 21 - площадка за краткотраен отдих
Път ІІІ-902 граница Добрич- Кичево при км 7- площадка „Четал чешма".

Сигнализацията се монтира не по- късно от 11 часа в деня, за който е прогнозирана температура над 35° С и се демонтира след отпадане на забраната. По време на действието й, автомобилите трябва да изчакват извън пътното платно на посочените места, без да пречат на останалите участници в движението.

С оглед подобряване организацията и безопасността на движение и опазване пътните настилки от повреждане, ОПУ-Варна призовава водачите, да се съобразяват с наложените ограничения и да спазват указанията на пътните органи.



https://www.varna24.bg/novini/varna/OPU-Varna-vuvezhda-vremenni-ogranicheniya-na-dvizhenie-za-tezhkotovarni-avtomobili-99210
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.