Между 15 и 20 лева се продават козунаците в малките пекарни в страната. Това показва проверка на "България Днес" в навечерието на Великден.
Цената традиционно е за 500 грама, а сумата варира според пълнежа на празничния сладкиш. Класически козунак се продава за около 15 лева, докато, ако има стафиди и портокал, стойността му расте с приблизително 3 лева. За козунак с шоколад трябва да приготвите двайсетачка. До преди няколко години класическият козунак държеше цена от около 10 лева, но сега има повишение.
В измайсторяването на козунаци за Великден се включи и премиершата Линда Петкова. Наскоро тя обяви, че започва да приема поръчки за безглутенови козунаци. Едните ще бъдат със стафиди и плодове, а другите с шоколад и бадеми. Един килограм от безглутеновите козунаци Линда предлага на цена 49 лева, а 450 грама струват 29 лева. В сряда вечерта Петкова написа, че спира да приема повече поръчки, защото е зарината от работа и не може да приготвя допълнително сладкиши.