25 нови електрически мотриси са вече в експлоатация

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:41 / 01.10.2008
506
"Български държавни железници" ЕАД вече пуснаха в редовна експлоатация и последните доставени от Сименс нови електрически мотриси "Дезиро" и така общия брой на новите мотриси в движение стана двадесет и пет. Електрическите мотриси "Дезиро" обслужват общо 130 пътнически влака в регионите на София и Пловдив. Инвестицията на "Български държавни железници" ЕАД в новите мотриси възлиза на над 117 милиона евро.

Както 25-те електрически, така и 25-те дизелови мотриси "Дезиро" (доставени и пуснати в движение през 2005 г.), са проектирани така че да осигуряват удобно пътуване и на трудноподвижните пътници. Интериорният дизайн, информационната система за пътниците и компютърното управление на всички системи отговарят на съвременните европейски стандарти.

Освен комфорт при пътуване, новите електрически мотриси осигуряват и опазване на околната среда чрез своите екологични предимства. Те са оборудвани със специална електродинамична спирачка, която връща захранващата енергия обратно в контактната мрежа. По този начин се реализира значителна икономия на електроенергия. Мотрисите разполагат с вграден електромер, който отчита както изразходваната, така и възстановената електрическа енергия. Санитарният възел, който е вакуумен тип, както и емисиите на шум отговарят на европейските норми за екологосъобразност.

Сто седемдесет и шест локомотивни машинисти са обучени от Центъра за професионално обучение към "Български държавни железници" ЕАД да управляват електрическите мотриси "Дезиро".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за вноса на украински яйца в...
ЦИК е дала разрешение кметът на Минерални бани да бъде задържан
Законът ни препоръча, назначихме си служебни домоуправители, но в...
Климатолог разкри какво ни чака: Застудяване, бури, циганско лято...
Външният ни министър: България остава напълно ангажирана да оказв...
Димитър Гърдев: Управлението на РСМ прави рязък завой към Белград...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).