Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
30% лихва за неплатен акт към КАТ
Автор: Екип Varna24.bg 10:08 / 16.05.2011Коментари (9)1670
© Varna24.bg
20-30% наказателна лихва към всеки неплатен акт или фиш да бъде начислявана на шофьорите нарушители. Тази идея ще бъде предложена като промяна в Закона за движение по пътищата, съобщи началникът на сектор "Пътен контрол" в Пътна полиция гл. инспектор Антон Антонов.

Предложението идва, след като се оказало, че държавата не е прибрала поне 50 млн. лв. от санкции, като част от тях са били наложени още през 2009 г. Ако промяната стане факт, всеки нарушител ще има само един гратисен месец, през който да внесе дължимата сума. Ако се забави повече от 30 дни, върху нея ще се прибавя лихва.

"Още не сме уточнили колко процента от санкцията ще представлява начислението, но сумата ще е сериозна. Нещо от сорта на 20-30%, ако нарушителят закъснее дори с ден да се нареди на някое от гишетата в КАТ", уточниха от ръководството на Главна дирекция "Охранителна полиция".

В момента от Пътна полиция се опитват да накарат джигитите да се издължават, като не им издават шофьорски книжки и други документи при наличие на неплатен акт или фиш. "Въпреки тази мярка много шофьори се скатават. Затова сме решили съвсем скоро не само КАТ, но и всички останали институции в страната да започнат да игнорират водачите, които дължат пари на държавата", каза още Антон Антонов.

В КАТ са решили да заимстват и някои методи за събиране на глоби от колегите си в Холандия. "Обмисляме давностният срок да се увеличи максимално и от 2 години, както е сега, да стане поне 5", обясниха пътните полицаи.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Майка ви гадна, пак мислите от къде да гепите пари, ама ей сега, края на месеца край с абитуриентите и трябва да има и друго място от което да лапате, съответно останалото население на БГ! А И МОЛЯ ВИ, ПЪРВО ЗАПОЧЕНЕТЕ ДА СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА И СИ ОПРАВЕТЕ ПЪТИЩАТА, ПЪК ТОГАВА СЕ ЧУДЕТЕ, КАК ДА НИ ОДИРАТЕ КОЖИТЕ!
+2
 
 
Аз съм съгласен, но ще им внеса предварително 1000лв и от тях да си одържат за глобите, но искам лихва 30% върху тези пари тогава. Аз ще си направя сметката дали да нарушавам закона или да ми влизат 300лв всеки месец в джоба.
+1
 
 
Аз вече 2 месеца чакам да ми излезне наказателното постановление. Няма никой 10 пъти ме връщат от КАТ. И сега като нямам възможност да го платя, тогава сигорно ще излезне.... 100лв Акт за без винетен стикер + 30% Супер!
+1
 
 
Не знам дали тези намерения ще имат нужния ефект. Като гледам тромавите им процедури... Имам нарушение от преди една година, през февруари ми взеха талона и ми връчиха акт за нарушение, сега всеки месец ходя да го удължават и чаакам постановлението за глобата. Въобще така работят, че нямам думи.
+2
 
 
По-добре би било ако акта бъде платен в определен кратък срок,някаква част от сумата да се опрощава.Така правят в Гърция например.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Отношенията София-Скопие
Ружа Игнатова попадна под ударите на прокуратурата
Избори в САЩ
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: