3500 лв. на месец може да изкарат наши студенти като пощальони в Германия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
10:13 / 21.10.2012
834
Невижданите 3500 лв. на месец може да изкарат наши студенти като пощальони в Германия. Работата в немските пощи е най-високо платената от всички предложения за студентски бригади идното лято. Заплащането е 11 евро на час при 40-часова работна седмица. Общо 200 български студенти ще заминат за два до три месеца на бригада през лятото в Германия. Бюрата по труда в градовете, в които има университети или филиали, вече приемат документите на кандидатите. Те трябва да говорят добре немски и да не са последна година студенти.

За поредна година немски работодатели заявяват свободни места в селското стопанство, хотелиерството и ресторантьорството. Търсят се сервитьори, бармани, помощен персонал в кухни с брутно възнаграждение между 6,60 и 7,80 евро на час. Под 6 евро на час е заплащането за бране на ягоди и работа във ферми. Там обаче е осигурена квартирата и храната.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Предлагат се сериозни промени в ползването на данъчни облекчения ...
10% от най-богатите консумират толкова енергия, колкото 80% от ос...
Елена Йончева стигна до Йемен – помоли българските моряци от кора...
Ще бъде ли освободен шефът на КПКОНПИ?
ВСС заседава: Приема първите кандидатури за нов главен прокурор
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).