6 500 семейства са подали молби за ин витро

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:34 / 21.03.2010
674
6500 семейства са подали молби до момента във Фонд „Асистирана репродукция", съобщават от здравното министерство. Toва заяви министърът на здравеопазването Божидар Нанев на тържественото връчване на годишните награди на организацията „Искам бебе". 5400 от молбите вече са разгледани от Общественият съвет към фонда. 3902 от тях вече са одобрени и връчени на кандидатите. Фондът плаща по три опита ин витро на одобрените жени. За всеки от тях той дава до 5 хил. лв.

За добрата работа на фонда неправителствената организация „Искам бебе" отличи министъра на здравеопазването Божидар Нанев и д-р Николай Лалев - директор на фонда. Министър Нанев връчи на Български пациентски форум, част от която е и организацията „Искам бебе", заповедта, с която МЗ ги признава за национално представителни.  Надявам се, че занапред заедно - институции и пациенти, ще направим още много добри неща, какъвто е фондът за ин витро, каза още д-р Нанев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Делян Пеевски: И днес независимостта и свободата на държавата ни ...
Рая Назарян: На днешния ден България поставя последния елемент в ...
Това е униформата, с която Фердинанд обявява независимостта
Историк: Думата "независимост" не трябва да я разглеждаме в ролят...
Рая Назарян присъства на празничната литургия в църквата "Св. 40 ...
Експерт: Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).