Актуална пътна обстановка в България от тази сутрин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:47 / 22.02.2009
809
Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Национална агенция "Пътна инфраструктура". Времето е облачно и тихо, сняг превалява почти в цяла България. Температурите варират от -10 градуса до +2. Пътните настилки са заснежени, на места мокри и частично заледени. Пътните служби ги обработват и опесъчават. Временно са затворени пътищата Мизия - Оряхово, Шипково - Рибарица, Чомаковци-Еница и Дюлинският проход. Затворени са проходите за целия зимен период: Етрополе - Златица, Твърдица - Елена, Троян - Кърнаре, Арабаконак и Върбишки. Сняг превалява на прохода Петрохан, Шипка, в област София, Бургас, Ловеч, Русе, Враца, Видин, Разград, Велико Търново и Шумен. Заледявания има в област Русе, град Бяла, Хасково, Перник и Варна при Вълчи дол и Суворово.

От 21.00 часа на 21 февруари поради опасност от заледяване временно е преустановено движението през Прохода на Републиката, Шипка и Котел - Омуртаг. Въведени са следните ограничения: Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан. Товарните автомобили да са с вериги без ремаркета и полуремаркета през прохода Пазачеир, по пътя Белово - Юндола, Велинград - Сърница, Батак - Доспат и Брацигово-Равногор. Всички МПС да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през прохода Шипка, Превала, Пампорово, Рожен и в района на Елена.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Премиерът Главчев се срещна с българската общност в Ню Йорк
Доц. Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за вис...
От Благоевград стартира Европейската седмица на спорта! Спортният...
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Земетресение в България
Експерт: Украинските яйца разбиват пазара – време е за тотална за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).