Александър Йорданов: ПП и ДБ за пореден път излъгаха, че са евроатлантици

Автор: Петя Кузева
Коментари (4)
15:14 / 13.08.2023
1191
"ПП и ДБ за поред път излъгаха, че са евроатлантици", написа в личния си профил във "Фейсбук" евродепутатът от ГЕРБ-СДС/ЕНП Александър Йорданов. Повод за публикацията на политика стана поредното отлагане на демонтажа на Паметника на Съветската армия. Постът на Александър Йорданов, озаглавен: "Неудобни думи: Не са евроатлантици" прави препратка и към местните избори през октомври.

Публикуваме думите му без редакторска намеса:

"Поляци и украинци срутиха съветските паметници. Без документация. Практичните германци разрушиха Берлинската стена с чукове и кирки. Също без документация. Но на нашите криви пишки документация им липсвала? Утре пък ще се окаже, че и техника им липсва. Но всички тия "липси" целят само едно: оня окупатор, гдето е най-горе на МОЧА, да  продължи да размахва автомат над главите на българските деца. И наесен левите да гласуват за кандидата на ПП-ДБ за кмет на София. Защото лявата логика е: по-добре потомък на ченгета като Васката Терзиев, отколкото някой демократ като проф. Вили Лилков. Заради тази пресметлива политическа "сглобка" на ПП-ДБ с БСП и останалите леви в София (не е за първи път!) МОЧА ще продължи да пъчи снага. Просто ПП и ДБ за поред път излъгаха, че са евроатлантици.

И да поясня за неразбралите: премахването на струпеняка от Княжеската градина става чрез разрушаване, а не чрез преместване. Така се прави. В противен случай, т.е. при преместване, нищо няма да е свършено като хората. Все едно паметникът е отново издигнат за още години на слава и прослава на окупаторската армия на антидемократичната тоталитарна държава СССР. Започвам наистина да си мисля, че евроатлантизмът на пепейци и дебейци се разпростира само до "усвояването" на европейските пари. Всичко останало при тях е въздух под налягане", написа евродепутатът.

Виж коментарите (4)

Още по темата (80):
23.04.2024 Вяра Тодева още ходи с охрана, не се чувства в безпасност
21.04.2024 Евелина Келбечева: България пази 185 паметника на Червената армия окупаторка, няма друга такава държава в Европа
10.02.2024 Арх. Любо Георгиев: Трябва да създадем споделено поле на разговори, свързано с паметниците у нас
12.01.2024 Захарова с остро критика към България заради демонтирането на съветските паметници
23.12.2023 БСП: ПП-ДБ отбелязаха светлите Рождественски празници по един "кулинарен" начин, достоен за осъждане и презрение
21.12.2023 Денков: Областният управител ще обжалва решението на съда за демонтажа на Паметника на Съветската армия
Още новини от Национални новини:
Тежка катастрофа с мигранти след гонка
Трифонов: Срамно е политици да си правят PR от трагедията с бълга...
Главчев поиска изготвяне на екшън план в аванс за справяне с бедс...
Камелия Нейкова: Имаме пълната подкрепа на Министерския съвет за ...
Камелия Нейкова: Имаме пълната подкрепа на Министерския съвет за ...
Осъденият на доживотен затвор Георги Вълев от "Килърите" с белезн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).