Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Александър Сано за аферата с театрите: След като се случи и в тази сфера, значи ние сме едно надупчено сирене
©
Крайно време е гилдията да спре да обижда публиката с някакви евтини постановки, защото тя го усеща. Мисля, че театралната публика в България много отдавна е стигнала друго ниво – тя е изненадващо интелигентна дори в много отдалечени от столицата малки населени места. Това каза актьорът, музикант и продуцент Александър Сано в предаването "Утрото на фокус“ на Радио "Фокус“ с водещ Ася Александрова. 

Затова когато преди година заедно с Луиза Григорова решават да влязат в ново поприще и да създадат продуцентска компания "Break a leg“, си обещават: никога по никакъв повод посредствени, халтураджийски неща.

Първото представление на продуцентската компания – "Остава“, има повече от 50 представления за година. Само през този месец те са 7. Предстоят турнета в Германия и Англия. "Там скочихме надълбоко с Луиза, защото освен че играем, се наехме и да продуцираме спектакъла и видяхме този остър камък, който ти отнема от комфорта да бъдеш просто актьор. Вторият ни проект – моноспектакълът на Весела Бабинова "Пистолет в торнадо“, който продуцирахме и който изключително много обичаме, спечели две награди "Икар“ – за главна женска роля на Весела и за най-добро представление. Там ни беше малко по-комфортно, защото правим само едното – вървим в задълженията си на продуценти и правим така, че този спектакъл да стане по възможно най-добрия начин“, разказа Александър Сано.

"Моята вечер, твоята нощ“ последната театрална постановка, в която актьорът участва. Текстът е на Яна Борисова, която той определи като един от най-елегантните и мощни български драматурзи. "Тя написа текст, който успях да анализирам по-дълбоко след второто-третото представление и да си дам сметка какво представлява. В него има страшно много действие, един непрестанен пинг-понг между комични и свръхромантични ситуации с някакви елементи на драма и някаква поетика, което прави спектакъла много ювелирно нещо. Химията, която се породи между мен, Мартина Апостолова и режисьора Димитър Коцев-Шошо, начинът, по който минахме през този процес, роди този изключителен диамант в нашата театрална действителност. Безкрайно щастлив съм, че съм част от този проект“, сподели актьорът.

Премиерата на "Моята вечер, твоята нощ“ бе на 1 ноември. До момента спектакълът е игран 3 пъти у нас и 4 пъти в Германия. Но 19 ноември ще има представление в Младежкия театър в столицата.

Александър Сано обяви, че на 26 октомври с Луиза Григорова започват работа като продуценти по четвърта постановка. В нея ще участват Иван Бърнев, Башар Рахал, а режисьор е Ивайло Христов. Паралелно с това работи и по два филма и един сериал с Мартин Макариев, както и с колегите си от проекта "Братя Мангасарян“, с които записват три нови песни, с които ще отбележат 20-та си годишнина.

Александър Сано коментира и скандалите около източването на театрите. Според него това е възможно заради пробойните в законодателството, които позволяват подобни злоупотреби. "Очевидно е имало вратичка. Ще видим какво ще покажат проверките, но съм убеден, че с едни много добри адвокати всичко това в крайна сметка ще излезе не незаконно и ще опре до момента колко е морално. След като това може да се случи и в изкуството – една сфера, която предполага може би някакъв друг тип духовност, значи ние сме едно надупчено сирене“, коментира той.



Още по темата: общо новини по темата: 2148
22.10.2024 Изненада в "Игри на волята": Жени надвиха френския командос Венци
22.10.2024 Джизъса се впусна в ново предизвикателство, този път летвата е висока
22.10.2024 Кулинарката Мариела Нордел: Спасих се от пиянство и прелюбодейство
22.10.2024 Повратен момент в живота на фолк певицата Татяна
22.10.2024 Тейлър Суифт и Травис Келси остават неразделни
22.10.2024 Принцеса Юджини разочарова принц Уилям с важно решение
предишна страница [ 1/358 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Зима 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: