Антимафиоти задържаха 20 мъже, разпространявали в интернет порнография с деца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
14:59 / 26.10.2011
865
Снощи в 20 часа на територията на страната стартира безпрецедентна полицейска операция, насочена към неутрализирането на организирана престъпна група, разпространявала в мрежата видеофайлове със сцени на сексуално насилие и гавра с деца на възраст от две до единадесет години.

Антимафиотите от сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост и хазарт" и колегите им от регионалните структури на ГДБОП в градовете Благоевград, Бургас, Велико Търново, Варна, Горна Оряховица, Пловдив, Плевен, Сливен, Свищов и в София-област извършили обиски и претърсвания на 20 адреса в страната.

При операцията са иззети 32 компютърни системи, таблет, общо 14 харддиска - 9 преносими външни, 1 вътрешен и 14 стандартни, 16 флаш-памети, един сървър, 3 рутера, 3 Wi-Fi модема. Сред намереното и иззетото са и 1456 оптични носителя, един МР4 плеър, мобилен телефон и джобен тефтер.

При първоначален оглед на част от тях са открити десетки терабайта клипове със средна продължителност около 50 минути, показващи изключително отблъскващи сексуални гаври с невръстни деца. Открити са и видеоклипове, създадени чрез онлайн-комуникатора Скайп, в които малките деца са принуждавани да изпълняват сексуалните перверзни желания на възрастните мъже.

Полицейска мярка "задържане под стража" за 24 часа е наложена на 20 мъже на възраст от 20 до 40 години.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Безлов: На един и същи адрес у нас са регистрирани около 200 фирм...
Борислав Гуцанов повежда листата на БСП в 3-МИР Варна
За това ценно българско богатство плащат по 15 хил. долара за кил...
Шефът на ДАНС: Името на България по никакъв начин не може да бъде...
Важно съобщение от наша банка
Мицкоски за искането на Ковачев ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключена от Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).