Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Антон Златанов: Между 4 и 5 пъти е по-нисък броят на задържаните мигранти, "Гранична полиция" е все по-ефективна
Автор: Петя Кузева 17:46 / 09.05.2024Коментари (0)1811
"Това е дългоочакван ден от всички нас". Това заяви директорът на ГД "Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов по време на церемонията по връчването на ключовете на първата пратка от 40 автомобила с висока проходимост на граничните полицаи. Лично вътрешният министър Калин Стоянов раздаде и над 100 нови пистолета "Глок" на граничарите от секторите "Специални тактически действия" с думите "Когато ние сме силни, няма значение кой е срещу нас". 

Гл. комисар Антон Златанов благодари на ръководството на МВР за предприетата последователна политика в осигуряването на необходимия ресурс, с който граничните полицаи да изпълняват основната си задача – опазването на нашата граница. Шефът на ГДГП посочи, че днешното събитие е първа крачка към целенасоченото техническо оборудване на състава. Той благодари на колегите си, които отговорно и всекидневно изпълняват  своите задължения, въпреки трупаните с години проблеми с липса на обучени кадри и специализирани моторни превозни средства.

Всички данни - и наши, и на европейските партньори - говорят за около 3 - 4 пъти по-ефективна работа от българска страна

"Не само аз, но и всички колеги сме много доволни. Изключително очаквано е това събитие, което днес се случва. Преди крайните срокове ще бъде доставена и цялата останала техника, с много диалог, с много взаимодействие с всички вносители. Много прозрачна процедура, като получихме поздравления от Европейската комисия за усвояването на тези евросредства в този бърз порядък. Не само аз, но и всички колеги се радваме все едно получаваме лични автомобили, но половината живот на моите колеги минава в служба. Това ще ни помогне изключително много да сме по-ефективни в работата си", коментира той.

Между 4 и 5 пъти е по-нисък броят на задържаните мигранти във вътрешността на България и по границите

"Със сигурност ще се наложи командироването на полицейски служители от вътрешността на страната по границата, но държа да отбележа, че сравняваме ежемесечно, даже ежеседмично данните и натиска, сравнен с този от миналата година и си вадим изводите. Към момента поддържаме между 3 и 4 пъти по-нисък мигрантски натиск и между 4 и 5 пъти е по-нисък броят на задържаните мигранти във вътрешността на страната и на изходите, което означава че пътят за тях към България през тази зима е много по-труден, отколкото през миналата години. Всички наши данни, както и тези на европейските партньори говорят за 3-4 пъти по-ефективна наша работа. Целта ни е да задържим тези дори изненадващи за нас по-добри резултати", посочи директорът на ГД "Гранична полиция". 

Работата по всички възможни показатели е затегната

"Уверявам всички български граждани, че сме затегнали по всички възможни показатели мерките, както по оперативните канали, да работим срещу организаторите на каналите за трафик на мигранти, така и за самата физическа охрана на границите. Целта ни е да задържим сегашните добри нива, изкарахме 5-6 месеца без никакви командировани полицаи на границата, само със служители на Гранична полиция и на Българската армия. Естествено очакваме натиска през лятото да се увеличи, но отново казвам – да го поддържаме в тези 3-4 пъти по-ниски нива", коментира целите гл. комисар Златанов.  

"Считам, че така трябва да се грижим за обезпечаването на служителите си!!!  Очаквахме този ден от много време, и ще осигурим още доста такива дни - когато след много усилен труд и добра организация успяхме да осигурим така необходимата ни техника за опазване на границата! Защото миналото лято в някои ГПУ от 55 автомобила по щат в движение бяха само 7! А така беше изключително трудно да се работи! Кое прави тази стъпка толкова успешна? Финансирането е изключително с европейски средства! Само за няколко месеца в ГД "Гранична полиция" съумяхме да проведем изключително трудоемка и обемна процедура за обществена поръчка, която започна и приключи без никакви съмнения в прозрачността и почтеността и! Само осем месеца след началото и започнаха доставките и вече имаме 40, а очакваме до края на есента и останалите джипове и пикапи до достигане на окончателната бройка от 360. Всичко това се случва на фона на глобалните забавяния в автомобилостроенето и доставките на автомобили в цяла Европа! ГД "Гранична полиция" се превръща в един от най-успешните бенефициенти на европейски средства, участвайки в множество европейски проекти и успешно финализирайки ги. Успех, колеги! С осигуряване на ново и по-добро оборудване ще бъдем по-мотивирани и успешни в нашата мисия! 

Още днес автомобилите заминаха за пограничните райони на външните ни граници с Турция и Сърбия за включване в наряда на граничните патрули!", съобщи добрата вест и чрез социалните мрежи минути по-късно директорът на ГДГП.




Още по темата: общо новини по темата: 470
13.09.2024 »
12.09.2024 »
11.09.2024 »
11.09.2024 »
07.09.2024 »
30.08.2024 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: