Апокалиптичните очаквания отприщиха вълна от самоубийства

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
13:41 / 19.12.2012
656
Народът очевидно превъртя преди датата 21.12.12, която е последна в календара на маите. Апокалиптичните очаквания отприщиха вълна от самоубийства.

Поредният случай, но с щастлив край, е от снощи. Униформени спасиха 30-годишен самоубиец на автомагистрала "Хемус", съобщи МВР. "Всичко трябва да свърши", изкрещял 30-годишният депресиран мъж и побягнал към мост, решен да се хвърли от него. Полицаите го успокоили и след като спечелили доверието му, успели да го отведат на безопасно място.

Екшънът се разиграл около 17.30 часа. Служителите от сектор "Престъпления по пътищата" - полицай Цветелин Хубанов и полицай Тихомир Цеков, извършвали обичайния си обход на трасето от база "Витоша" до 6-ти километър и обратно на автомагистрала "Хемус". В района на 26-ти километър, в посока Варна, забелязали лек автомобил "Ситроен Ксара" с включени аварийни светлини, спрял в аварийната лента на аутобана. Когато се приближили, за да проверят какъв е проблемът, видели, че зад волана е седнал млад мъж, който се държал неадекватно. Внезапно водачът побягнал към моста с явното намерение да скочи от него, крещейки, че "всичко трябва да свърши".

Полицаите реагирали светкавично. Настигнали го и след разговор успели да го разубедят и да го закарат до база "Витиня". Незабавно бил уведомен оперативният дежурен център в областната дирекция. След получаването на сигнала на място били изпратени криминалисти и психолози. Извикан бил и бащата на мъжа. Служителите на реда продължили да разговарят внимателно с лабилния в момента човек и го успокоили до пристигането на медицинския екип.

От изготвената психиатрична експертиза станало ясно, че той се лекува от остро депресивно състояние под наблюдението на амбулаторен психиатър. Оказало се обаче, че от лятото самоволно е прекратил терапията и състоянието му се влошило. Столичанинът е транспортиран с линейка до градския психиатричен диспансер.

За последните две години това е четвъртият случай, при който магистралните полицаи са предотвратили опит за самоубийство и са спасили човешки живот, припомнят от МВР.

Само за два дни пък варненски полицаи осуетиха фаталните полети на трима самоубийци и от Аспаруховия мост.

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).