Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Асен Василев: Видяхме доста голямо повишаване на доходите, отлепихме се от дъното
© Булфото
Има съвсем малко промени при подредбата на листите за предстоящите избори. Те бяха направени със съгласието и на "Демократична България", и на "Продължаваме Промяната". Това, което се постарахме да направим е в листите да вкараме доста повече граждански лица, да имаме присъствие от лекарското, от учителското съсловие, тъй като от няколко години работим последователно и в двете области - и в образование, и в здравеопазване, за да се подобри и качеството и финансирането. Това коментира в студиото на БНТ депутатът от ПП-ДБ Асен Василев.

"Първата стъпка беше финансирането, втората стъпка, разбира се, е качеството. Имаме също така и някои интересни попълнения, като например господин Паникиян, който е председател на настоятелство на Арменската църква, влезе в листа в София и в Пловдив. В Кърджали имаме водач, който е местен, господин Сабахтин Гюкче, който е подкрепен от всичките изселнически организации на българите в Турция. Така че имаме от гражданския сектор хора, които се включиха, опитваме се максимално да разширим представителство в тези листи", поясни Василев.

Той посочи още, че имат решетка между двете партии и тя е почти същата, с много малко разлики спрямо решетката от миналите избори. От там нататък всяка партия решава кои да бъдат водачи:

"Имаме коалиционно споразумение за явяване на изборите, иначе няма как да се явим на изборите, разбира се. Другото, което също така се случи при нас, знаете, че листите тръгват от долу на горе изключая най- най-първите листи през 2021 година, когато още не беше формирана партията. Всички други листи при нас се одобряват от Национален съвет, който е орган с над 100 човека. Предложенията минават от областните бордове, т.е. всяка област в страната си издига кандидати и виждате, че при нас специално има доста промени във водаческите места и те са точно в посока граждански кандидати и нови лица", добави Асен Василев.

През последните три години ние провеждахме икономическа политика, която е доста по-различна от икономическата политика, провеждана в България по принцип. Тази икономическа политика направи баланс на инвестициите - да не се инвестира само в инфраструктура, а да се инвестира и в хора, подчерта Василев и допълни:

"Видяхме доста голямо повишаване на доходите. За първи път не сме последни по доходи в ЕС. Предпоследни сме. Това не е голяма хвалба да си предпоследен от 27 държави, но все пак отлепихме от дъното. Голямата ми гордост като финансов министър е, че тези инвестиции в човешкия капитал, в хората на страната, през образование, през здравеопазване, през доходи, през примерно данъчния кредит за млади семейства, през безплатните учебници за децата в училище до 12-ти клас, през това да има помощи за първия учебен ден - всичко това помогна на младите семейства да имат повече деца. Ако погледнете демографската картина миналата година, имаме 46 000 човека повече, които са дошли в България, отколкото са напуснали, един град се е заселил в България. Имаме 600 деца повече от предишната година."



Още по темата: общо новини по темата: 417
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
предишна страница [ 1/70 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
И ние видяхме голямо повишение на вашите доходи! Ама и голямо понижение на нашите доходи!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2025
Катастрофи в България
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: