Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Атакуваме курортите за Съединението
Автор: Екип Varna24.bg 09:20 / 30.08.2011Коментари (4)1383
© Varna24.bg
Четири са почивните дни за Съединението на България и това засили активността на хотелиерите из цяла България да предлагат изгодни пакетни почивки. За дните между 3 и 6 септември са изготвени всевъзможни програми за туристите, които включват допълване на летния тен, разтоварващи програми за влизане във форма, планински преходи, разходки с яхта, полети с малки самолети и парашутни скокове, комбинирани турове от велопоходи, спускане в пещери, пеши турове и возене с въжени линии.

Цените за настаняване са в диапазона между 30 лв. на ден на стая в малка семейна къща за гости до 155 лв. на човек на ден за петзвезден комфорт с гледка към морето и зашеметяващо изобилие от храна и допълнителни глезотии.

От 30 до 50 на сто варират отстъпките като по-ниски са те за по-малките места с традиционно приемливи цени и по-високи за елитните хотели.

Пакетните предложения са от 120 лв. за три нощувки и четири дни с включени закуски - както в планината, така и в тризвездни хотели по морето, до 800-1000 лв. за двама в ексклузивни условия в лукс за две нощувки и три дни. За всички допълнителни емоции се плаща отделно.

С голяма засилка към четирите почивни дни тръгват планинските курорти и местата, където тържествата за Съединението включват и заря. Сред най-оригинално използваните примамки за почивка е предложение на етнографско селище, което акцентира на подгрят басейн и липсата на медузи, традиционно излизащи по морския бряг именно в началото на септември.

Офертите за Велико Търново и околните по-известни селища са най-често за три нощувки и са в диапазона от 30 до 70 лв. на вечер на човек. Най-скъпите оферти обещават гледка към традиционното шоу "Звук и светлина" от хотелската стая. Около старата столица нощувките за празничните дни вървят по 30-55 лв. на човек за нощувка.

От туристическия бранш отчитат значителен спад в селския и планинския туризъм през този сезон, като средната заетост в работещите през лятото хотели по големите курорти рядко надхвърля 25 на сто, а малките хотелчета и къщи за гости са и под 20% заетост. В етнографските селища също забелязват осезателен отлив, който се дължи на намаления брой екскурзии на групи от Черноморието към вътрешността на страната, заради орязаните бюджети в почивките на чужденците.

Така в традиционни места като Копривщица например можете да отдъхнете за три нощи за 120 лв. за двама в реставрирана и отлично поддържана стара къща. Общото между офертите за националния празник е, че почти всички туроператори учтиво напомнят на клиентите си за какъв ден става дума и уточняват, че Съединението на България е актът на фактическо обединение на Княжество България и Източна Румелия през есента на 1885 г., координирано от Българския таен централен революционен комитет (БТЦРК) и подкрепено от българския княз Александър I.

Сред офертите фигурират и десетки от СПА хотелите из страната. Те обаче не предлагат отстъпки, а само пакетни предложения, които не се отличават от стойността си през останалата част на годината (с изключение на Коледа и Великден, когато се вдигат). Две нощувки в четиризвезден СПА хотел за двама са на стойност между 230 и 508 лв. без никакви включени в цените процедури. Могат да се ползват обаче басейн, парна баня и други инсталации.

Ако искате да комбинирате простор, качество на настаняването, спокойствие, добра кухня и красота, изберете някое от планинските или морските голф игрища у нас, дори да не играете голф. Цените в тези комплекси са около средните за четиризвездно настаняване, повечето помещения вървят с кухни, защото на първоначален етап са били предвидени за продажба.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: