Атанас Атанасов: Не знам за какво говори Борисов, провалът на ротацията беше краят на джентълменството

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:52
320
По отношение на войната в Близкия изток трябва да сме много внимателни - и политици, и експерти. По някакъв начин се опитват да ни ни натопят там в тази афера и мисля, че българската държава няма никакво отношение към този проблем. Така лидерът на "Демократи за силна България" Атанас Атанасов коментира в  вчерашното съобщение на ДАНС, че през България нито влизат, нито излизат гърмящи пейджъри и уоки-токита.

"Някакви преводи може да са правени през частни банки, нека институциите да ги изясняват, да не си навлечем някаква беля на главата. Аз не желая да коментирам. Война се води в Близкия изток. Убиват се хора, инфраструктура се руши. Страшно е там. Нещо подобно е това, което става в Украйна. И международната общественост, великите сили трябва да полагат някакви усилия тези конфликти да бъдат прекратявани. Защото човешкият живот е най-голямата ценност в демокрацията", посочи Атанасов в ефира на БНТ.

Лидерът на ДСБ коментира и отправеното предложение от Бойко Борисов за ново джентълменско споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ след изборите: 

"Провалът на ротацията беше краят на джентълменството. Не знам за какво ново джентълменско споразумение говори Борисов. Защото в момента можеше правителството на г-жа Габриел да работи. Как тогава да си имаме доверие?! ГЕРБ седем пъти ни води на избори, за да може Борисов да има премиер, на който да натиска копчетата".

Той обясни и защо ПП-ДБ настояват да бъде намерена консенсусна фигура, равноотдалечена от всички партии, която да бъде посочена за премиер. 

"Тъй като си нямаме доверие с другите евроатлантически партии, най-вече с ГЕРБ, ни трябва алтернативен механизъм за редовна власт. Ето защо смятаме, че решението е в намирането на авторитетна личност, която да е надпартийна – да е равно отдалечена от всички партии, но да има висока политическа култура. Трябва ни точно такава обединителна фигура. Така че тези, които искат да участват в създаването на редовна изпълнителна власт, която да е партийно отдалечена, да подкрепят този наш план", заяви Атанас Атанасов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (386):
21.09.2024 Доц. Наталия Киселова влиза в листите на "БСП-Обединена левица" за изборите
20.09.2024 Желязков: Отиваме към 7-ми избори, това е такава скорост към нищото, че не можем да видим какво се случва
20.09.2024 Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я даде
20.09.2024 Тошко Йорданов: Вярвам в машинния вот, но не и в тези машини, които
използваме
20.09.2024 БСП определи водачите на листите за изборите, ето кои са те
20.09.2024 Проф. Палангурски: Обществото трябва да реши дали ще контролира своите политици, ако не ги контролира – те ще предлагат подкупи
Още новини от Национални новини:
Километрично задръстване се образува на "Кулата" в първия от трит...
Земетресение бе регистрирано на 30 км от Благоевград
Президентът: Днес се разделяме с двама достойни летци
Николай Костов: Поставянето на вендинг машини за лекарства е поте...
Явор Колев: Кибервойната може да доведе до огромни щети и загубат...
Доц. Наталия Киселова влиза в листите на "БСП-Обединена левица" з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).