Атанас Зафиров: Изненадващ е този бърз отказ на ПП-ДБ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:28 / 18.07.2024
1432
Изненадващ е този бърз отказ на ПП-ДБ за приемане на втория мандат, на фона на демонстрираната готовност за диалог от всички политически формации. От БСП дадохме заявка, че дискусията с ПП-ДБ не беше насочена към решаване на казуса с втория мандат. Няма особена разлика между подхода на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ. От БСП имахме желание за диалог, обяснихме с какво не сме съгласни относно декларацията. Прекалено претенциозно е да искаш да направиш съдебна реформа, стъпвайки на нарушение на Конституцията. Това коментира и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров.

По негови думи връщането на мандата, е бягане от отговорност. "Запазвам оптимизъм за съставянето на кабинет. Която политическа партия вземе третия мандат, трябва да влезе в разговора със съвсем различен подход", смята Зафиров.

Той заяви, че още днес БСП е внесла предложение в Бюджетната комисия за отпускане на допълнителни средства за купуване на техника, консумативи и компенсация на пострадалите от пожарите в страната.

Зафиров обсъди и темата за обединение между БСП и "Левицата" "За да има силна държава, трябва да има силна левица. Надяваме се обединението на левите формации в страната да бъде на Бузлуджа, където ще финализираме процеса с документ", посочи пред Нова нюз още той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (744):
18.09.2024 Фармацевтите срещу вендинг машините: Изключително опасно е
18.09.2024 ИТН: Категорично трябва да има вендинг машини за лекарства
18.09.2024 Александър Симидчиев: Автоматите, които отпускат лекарства по рецепта, задължително трябва да имат видеовръзка с фармацевт
17.09.2024 Александър Симидчиев за вендинг машините за лекарства: Не позволяват да се осъществява контрол
17.09.2024 Депутатите забавиха с 1 година новата такса смет: "Замърсителят плаща" се отлага засега
13.09.2024 Фандъкова: До края на годината трябва да е готов държавният стандарт за оценка на качеството в средното образование у нас
Още новини от Национални новини:
Енергийният министър: Приехме допълнение към програмата за скъпия...
КЗК с производство срещу "Пирогов" заради доставка на лекарствени...
Премиерът Главчев: Предстои удостоверяване на машините за вота в ...
Експерт: Фармацевтите извиват ръцете на пациентите и злоупотребяв...
Много лоша новина за над милион пенсионери
Как ще се почива около 22 септември и колко ще ви платят, ако сте...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).